جستجو
  • صفحه اصلی
  • تعرفه و خدمات
  • تماس با ما
  • وبلاگ
خانه آموزش VPaaS چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟
خانه آموزش VPaaS چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟
VPaaS چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

VPaaS چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

به وسیله نگاوید منتشر شده در
  • آموزش
۱۸ اسفند ۱۴۰۱
۰
859

VPaaS سرشاخه (Video platform as a service) می باشدکه یک راه حل (Solution) ویدیویی مبتنی بر ابر (Cloud) است که به کاربران این امکان را می دهد که ویدیوهای خود را به طور یکپارچه میزبانی، پخش و مدیریت کنند. در ادامه همراه ما باشید که در این نوشته در پلتفرم سرویس ویدیو نگاوید شما را با مفهوم سرویس VPaaS آشنا کنیم و توضیح دهیم که VPaaS چیست و چگونه کار می‌کند.

در واقع می توان گفت که پلتفرم ویدئو معمولا مقیاس پذیرتر و راهکار های قابل اعتماد تری را جهت پخش و استریم ویدیو های شما به همراه دارند. در این خصوص نکته اصلی اینجاست که این نوع سرویس ها بسیاری از دغدغه های شما را مرتفع کرده اند و به این شما امکان می دهند که تلاش و وقت بیشتر خود را برای ساخت محتوای با کیفیت انجام دهید، زیرا تمام نیازهای شما مربوط به زیرساخت ویدیو توسط سرویس های VPaas انجام می شود.

از جهتی یک امکان اصلی سرویس های (VPaaS) این است که به کسب و کارها این امکان را می دهند که بساری از فرآیند ها را از جزعی ترین بخش ها تا پخش و استریم آنلاین ویدیو هارا شخصی سازی کنند.

طبق گزارش های تهیه شده توسط کمپانی سیسکو، تا سال 2022، 82 درصد از ترافیک اینترنت جهانی متعلق به پخش , دانلود , و استریم ویدیو می باشد.و همچنین امروزه هم شاهد این هستیم که بسیاری از کسب و کار هایی که به دنیای آنلاین پا گذاشته اند به تولید محتوای ویدیوی روی آورده اند.

به احتمال زیاد شما هم متوجه این شده اید که ویدیو چقدر میتواند به رشد برند شما کمک کند. در مقاله های بعدی سعی میکنیم که به شما توضیح دهیم که چرا اگر هنوز پلتفرم ویدیویی خود را راه اندازی نکرده اید از رقبا جا مانده اید.

ولی با توجه به این که کسب‌وکارها تلاش بیشتری برای تولید محتوای ویدیویی می‌کنند و در نتیجه قصد و هدفشان این است که محصول یا خدمات خود را به طور مؤثر به مخاطبان خود معرفی کنند, نیاز به زیرساخت های ویدیویی بیشتر از قبل حس می شود.

در این پست قصد داریم که توضیح دهیم که VPaaS دقیقا چیست و همچنین به موضوعات متفاوت دیگری نیز اشاره خواهیم کرد. با توجه به استقبال شما از مقاله های تخصصی قبلی, سعی کردیم که این نوع از مقاله هارا به عنوان محور اصلی در در وبلاگ نگاوید قرار دهیم.

اکر قبلا هم در حوزه تولید محتوا ویدیویی کار کرده باشید احتما برخی از سرویس های استریم ویدیو خارجی و حتی داخلی را می شناسید. در سال‌های اخیر چندین پلتفرم OTT و یا پلتفرم های آموزش الکترونیکی جهانی نیز ظهور کرده‌اند که نیاز مخاطبان مربوطه را برآورده می‌کنند.

از آنجایی که راه اندازی سرویس ویدیو پیچیدگی های خاص به خود را دارد, کسب و کار های آنلاین و ناشران میتوانند به جای ساختن پلتفرم‌های ویدیویی خود، پلتفرم ویدیویی را به عنوان یک سرویس (vPaas) به راحتی در دسترس داشته باشند.

VPaaS در مقابل SaaS و PaaS

درکنار VPaaS سرویس های متفاوت دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به طور خلاصه توضیح خواهیم داد.

Saas

راه حل های SaaS (نرم افزار به عنوان یک سرویس) توسط مشاغل در بازار ابری مورد استفاده قرار می گیرد. برنامه های آن توسط فروشندگان شخص ثالث به کاربرانش مدیریت می شود. اکثر برنامه ها از طریق مرورگرهای وب اجرا می شوند. نیازی به نصب در سمت مشتری ندارد. نیاز به تیم فنی را از بین می برد.

فروشندگان تمام جنبه های فنی را مدیریت خواهند کرد. برای مشاغل کوچکی که دارای محدودیت زمانی یا پروژه های کوتاه مدت هستند که نیاز به همکاری آسان و مقرون به صرفه دارند، سودمند است. عدم سفارشی‌سازی، پشتیبانی یکپارچه‌سازی و امنیت داده‌ها تعدادی از محدودیت‌های SaaS هستند.

Software as a Service یا به اختصار SaaS به معنی «نرم‌افزار به عنوان سرویس» آخرین لایهٔ سرویس‌های ابری است که مخاطب اصلی‌اش کاربران عادی است. این دست سرویس‌ها با این هدف به بازار عرضه‌ شده‌اند تا این امکان را در اختیار کاربران بگذارند تا با حداقل دانش فنی از یکسو و همچنین حداقل نیاز نرم‌افزاری (صرفاً با استفاده از یک مرورگر) بتوانند به سرویس کلود مد نظر خود دست یابند. و میتوان به نوعی دیگر گفت که یکی از انواع سرویس‌های بر پایه کلود است که این امکان را در اختیار اصطلاحاً End User (کاربر عادی) می‌گذارد تا از طریق اینترنت از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های تحت وب استفاده نماید

در این حالت تمامی مراحل پشتیبانی و راه اندازی بر عهده شرکت سرویس دهنده می باشد و شما میتوانید از تمامی نقاط دنیا به نرم افزار خود توسط مرورگر خود دسترسی داشته باشید.شاید بتوان عدم سفارشی سازی را به عنوان یک نقطه ضعف شمرد ولی از ویژگی های مثبت این سرویس ابری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • امنیت
  • دسترسی از هرکجای دنیا
  • عدم نیاز به نرم افزار خاص
  • مقرون به صرفه
  • عدم نیاز به توسعه نرم افزار

PaaS 

Platform as a Service یا به اختصار PaaS یک محیط کاملاً آمادهٔ توسعهٔ نرم‌افزار از نوع رایانش ابری است که بر خلاف سرویس IaaS، اصلاً نیازی به کانفیگ، نصب سیستم‌عامل و مدیریت سرور نخواهیم داشت بلکه همه‌چیز از قبل توسط شرکت ارائه‌دهندهٔ خدمات اَبری آماده شده است.

پس از IaaS، سرویس‌های کلود PaaS در لایهٔ دوم سرویس‌های کلود قرار می‌گیرند که شامل زیرساخت شبکه، سرور، سیستم‌عامل و سایر ابزارهای مرتبط با توسعهٔ نرم‌افزار است که به نوعی می‌توان گفت مشتری «پلتفرم به عنوان سرویس» برنامه‌نویسان و توسعه دهنده های وب اپلیکیشن هستند که این امکان برای ایشان فراهم شده تا بدون درگیر کردن خود با مباحث مربوط به زیرساخت، تمرکز خود را روی توسعهٔ اپلیکیشن بگذارند و الباقی کارها را به شرکت ارائه‌دهندهٔ خدمات ابری واگذار نمایند.

در خصوص ویژگی های PaaS میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • محیط توسعه آماده
  • ابزار های آنالیز
  • عدم نیاز به دانش زیرساختی
  • صرفه جویی در هزینه
  • عدم نیاز به استخدام نیرو فنی

VPaaS

در مورد VPaaS که هدف اصلی ما در این مقاله است باید گفت که این نوع سرویس ابری مخصوص ارائه راه حل های ویدئویی می باشد که در آن کاربران می توانند محتوای ویدئویی خورد را از طریق این نوع سرویس ها میزبانی , دانلود , و یا استریم کنند. این سرویس ویدیو به شما این امکان را می دهد که محتوای ویدیویی خود را در وب سایت شخصی خود پخش کنید.

ویدیو های آپلود شده شما میتواند آموزشی و 10 دقیقه باشد و یا یک فیلم سینمایی 2 ساعته.

VpaaS چیست

قابلیت های کلیدی سرویس های ویدیویی VpaaS

در اینجا برخی از ویژگی های مهمی که قبل از تهیه سرویس ویدیو و یا VPaas باید مدنظر داشته باشید را با جزیات کوتاه لیست کرده ایم.

این ویژگی‌ها تضمین می‌کنند که کاربران شما می‌توانند یک تجربه تماشای یکپارچه داشته باشند و شما فارغ از هرگونه پیچدگی در مباحث پیاده سازی محتوای خود را در بستر اختصاصی خود در اختیار کاربران به طور خصوصی و یا عمومی قرار میدهید.

امنیت (Security)

اگر ویدیوهای شما برای شما درآمد کسب می کنند یا محرمانه هستند، پس محافظت از ویدیو یک ویژگی ضروری برای شماست. شرکت‌های VPaas معمولاً راه کار ها متفاوتی را برای جلوگیری از دانلود شدن ویدیو های شما به شما اراعه میدهند. جدای از اینها بسیاری از قابلیت ها مانند استفاده از واترمارک ,در برخی موارداستفاده از رمزعبور برای ویدیو ها, و حتی راهکار هایی جهت جلوگیری از فیلم برداری از صفحه نمایش را برای شما پیاده سازی میکنند.

APIs

برخی از سرویس های ویدیویی امکان استفاده از Api را برای شما فراهم میکنند که شما بتوانید تمامی محتوا های ویدیویی خود را به کمک این قابلیت مدیریت کنید.همچنین یک دایکیومنت نیز جهت راهنمای استفاده از این قابلیت نیز توسط آنها در اختیار شما قرار میگیرد.

به کمک این قابلیت شما میتوانید یک ارتباط میان وب سایت و یا حتی اپلیکیشن خود داشته باشید.

شبکه توزیع محتوا (CDN)

در مقاله های بعدی در خصوص CDN صحبت خواهیم کرد. سرور های ویدیویی که برای این نوع پلتفرم ها استفاده می شود دارای سخت افزار و نرم افزار های خاصی هستند که بتوانند علاوه بر این که تجربه پخش بی نظیری را برای شما رقم بزنند بتوانند محتوای ویدیو شما را از نزدیک ترین سرور به کاربر برای او پخش کنند.

تجزیه تحلیل (Analytics)

توسط این قابلیت شما میتوانید به راحتی تعداد تعداد افرادی که ویدیو شمارا مشاهده , دانلود و…کرده اند را بررسی کنید و بتوانید یه برنامه ریزی دقیق برای تولید محتوای ویدیوی بهتر برای خود داشته باشید.

مزیت های استفاده از سرویس VpaSS

بیایید به دلایل مهمی که چرا باید از پلتفرم ویدیو به عنوان سرویس (VPaaS) استفاده کنید، نگاهی بیاندازیم.

انعطاف پذیری : VPaaS از نظر سفارشی سازی انعطاف پذیر است. سازمان ها می توانند هر ویژگی خاصی را که متناسب با نیاز آنها باشد انتخاب کنند
پلتفرم‌های ویدئویی مانند نگاوید مسئولیت تمام نگهداری سرویس، امنیت و زیرساخت آن را بر عهده دارند. این می تواند در هزینه و زمان شما بسیار صرفه جویی کند.
راه اندازی ساده : پلتفرم های ویدیویی بر پایه VPaaS عملکرد آسان با یک کلیک را فعال می کند که کارکرد آن را آسان تر می کند.
تکنولوژی های به روز : به کمک این نوع سرویس ها میتوانید مطمن باشید که که ویدیو های شما با تکنولوژی های جدید مراقبت و نگهداری , پردازش و … می شوند.
سازگاری : سرویس های ویدیو VPaaS، با تمامی دستگاه ها و سیستم عامل ها سازگار هستند ازجمله لب تاپ , گوشی های هوشمند و…. این به شما اجازه می دهد تا محتوای شما بدون وابستگی به یک دستگاه خاص در دسترس مخاطبان بیشتری قرار بگیرد.
تجزیه تحلیل : این که شما بتوانید نحوه تعامل کاربران با محتوای خود را بررسی کنید میتوانید استراتژی تولید محتوای خود را دست خوش تغیرات مثبت کنید.

نتیجه گیری

محتوای ویدیویی عامل کلیدی برای بسیاری از کسب و کارهای حال حاضر و آینده خواهد بود.اگر رقبای شما سمت استفاده از سرویس های استریم ویدیو نرفته اند این می تواند برای شما یک فرصت باشد که از رقبای خود سبقت بگیرید. در این مقاله سعی کردیم که توضیحات جامعی در مورد سرویس های VPaaS بدهیم.

بر اساس اهداف و اولویت‌های خود، می‌توانید آزمایش‌های رایگان را با این پلتفرم‌ها امتحان کنید تا مطمئن شوید که کدام یک مطابق با نیاز و اهداف کسب و کار شما است.

اگر این مقاله براتون مفید بوده حتما با علاقه مندان در این حوزه به اشتراک بذارید و البته نظرات شما برای ما به شدت ارزشمند هست و اگر در مورد تهیه سرویس استریم و میزبانی ویدیو نیاز به مشاوره داشتید میتوانید با ما در ارتباط باشید.

درباره نگاوید
این محتوا توسط تیم تولید محتوای نگاوید تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .

تمام پست های نوشته شده توسط نگاوید Website

مقاله قبلیپادکست ها چگونه باعث رشد کسب و کار شما خواهند شد ؟
استریم پادکست
پروتکل HLS چیست و HLS Streaming چگونه کار می کند ؟
مقاله بعدیپروتکل HLS چیست و HLS Streaming چگونه کار می کند ؟
ثبت سفارش سرویس استریم ویدیو نگاوید

  • • تحلیل کسب و کار
  • • بررسی اشتراک مناسب شما
  • • شخصی سازی موارد مورد نیاز

ثبت درخواست

  • جدیدترین
  • نظرات
  • تفاوت پروتکل‌ RTMP و RTSP چیست ؟
    تفاوت پروتکل‌ RTMP و RTSP چیست ؟
  • کلیپینگ در ویدیو استریمینگ چیست ؟ راهنمای جامع و کاربردی
    کلیپینگ در ویدیو استریمینگ چیست ؟ راهنمای جامع و کاربردی
  • مدرسه آنلاین یا مجازی چیست ؟ بررسی کامل، مزایا و آینده آن
    مدرسه آنلاین یا مجازی چیست ؟ بررسی کامل، مزایا و آینده آن
  • مرتضی کریمی
    نگاوید
    سلام. بهترین و کامل ترین مقاله ای بود که درباره clipping ویدیو نوشته شده. واقعا ممنونم از تیم تولید محتوا خوبتون
  • ساناز ابراهیمی نیا
    نگاوید
    واقعا اگر جلوگیری کنید از دانلود عالی میشه، روی یه سرویس دهنده ویدئوهامو‌ گذاشتم هم دانلود میشه هم پول بازدید میگیرن، تازه گردنم نمی‌گیرین که سرویسشون به درد نخوره
  • محسن غلامی
    نگاوید
    من یه سایت وردپرسی در حوزه فیلم راه وندازی کر ن، چطور با سایت وردپرس سینک میشه؟
تمامی حقوق برای نگاوید محفوظ است