سرویس VOD چیست و چرا کسب و کار شما به آن نیاز دارد ؟
به احتمال زیاد شما هم یکی از میلیون ها نفری هستید که در سراسر جهان هر روز از پلتفرم های vod استفاده میکنند و این پلتفرم ها در سال 2021 رشد به شدت چشم گیری کردند که البته کوید یکی از مهم ترین عامل های این موضوع هست .
در این مقاله میخواهیم بگیم که پلتفرم VOD دقیقا چی هستند و چرا وجودشون مهمه و البته چطوری میتونیم یک پلتفرم VOD کاملا اختصاصی خودمون رو داشته باشیم.
vod چیست ؟
سرویس vod یا (video-on-demand) این امکان رو به شما میده که انتخاب کنید چه زمانی، کجا و چگونه، ویدیو خودتون رو مشاهده کنید.
ویدیو ها در پلتفرم های VOD در بستر اینترنت استریم می شوند و مثل تلوزیون و پخش کننده های خانگی سنتی به اتصالات کابلی یا ماهواره ای مبتنی نیستند و فقط نیاز به اینترنت و پهنای باند کافی دارید که بتونید محتوای خودتون رو مشاهده کنید.
در این صورت شما میتوانید با هر دستگاهی که اینترنت متصل شود و قابلیت پخش داشته باشد محتوای ویدیویی خود را استریم کنید. پلتفرم های vod دارای سه مزیت اصلی هستند که در ادامه آنها رو بررسی میکنیم.
1. در هر زمان ویدیو تماشا کنید
در پلتفرم های VOD کاربران میتوانند در هر زمان که بخواهند محتوا خود را استریم کنند , بر خلاف برنامه های تلویزیونی که فقط در زمان پخش و به صورت زنده (Live) پخش می شوند.
پس پلتفرم های VOD متکی به زمان بندی پخش نیستند.
2. حق انتخاب برای مخاطب
کاربران و مخاطب های شما حق انتخاب دارند که چه محتوا و ویدیویی رو مشاهده کنند .
در مقایسه با برنامه های تلویزیونی سنتی , در پلتفرم های VOD کاربران میتوانند تصمیم بگیریند که چه محتوایی را بر اساس سلیقه خودشان تماشا کنند
3. کنترل پخش در پلتفرم VOD
کاربران می توانند ویدیوی در حال پخش رو کنترل کنند.
یعنی ویدیو رو مکث (pause) کنند و یا به قسمت خاصی از ویدیو حرکت کنند (Seek) و یا سرعت پخش رو کند و یا تند کنند (Play back speed). همه اینها در کنار هم یک پلتفرم VOD می سازد که به مخاطبان این امکان را می دهد ویدیو را به روشی راحت و در دسترس مشاهده کنند. البته در ادامه یک مقاله در رابطه با این که یک سرویس میزبانی ویدیو باید چه ویژگی هایی باید داشته باشد منتشر خواهیم کرد.
پلتفرم های VOD امروزه در اکثر کسب و کارهای آنلاین استفاده می شود
- تدریس و آموزش
- کلاس خای خصوصی
- رویداد های ورزشی
- نمایش محصولات
- پادکست و مصاحبه
- فیلم و سریال
- و……
در ادامه به شما 3 نوع از بیزینس مدل های مبتنی بر VOD را شرح خواهیم داد
SVOD (Subscription Video-On-Demand)
در این حالت مخاطبان شمابه ازای پرداخت اشتراک ماهانه به تمامی محتوای ویدیویی شما دسترسی خواهند داشت. در این صورت کاربران می توانند ویدیو مورد علاقه خود را از بانک ویدیو شما انتخاب و بدون تبلیغات و پنجره های pop up مشاهده کنند.
از معروف ترین شرکت هایی که در این حوضه فعالیت میکنند میشه به این ها اشاره کرد
- Netflix
- Amazon Prime
- Holo
- Disney plus
TVOD (Transactional Video-On-Demand)
در این حالت شما به ازای مشاهده یک ویدیو خاص پول پرداخت میکنید. به عنوان مثال خرید کامل فصل آخر سریال فرار از زندان یا یک قسمت خاص.
کسب وکارهای مبتنی بر TVOD می توانند درآمد بیشتری داشته باشند این به این دلیل است که تمرکز این نوع سرویس ها روی اشتراک های دونه ای و تکی هستو البته مشتریانی که دنبال یک ویدیو خاص هستند حاضر هستند قیمت بیشتری بابت آن بپردازند.
AVOD (Advertising Video-On-Demand)
این نوع سرویس ها برای بینندکان رایگان است و هیچ هزینه ای برای تماشا از شما دریافت نمی شود.
در آمد این نوع سرویس ها از کسب و کارهایی است که برای تبلیغات به آنها پول می پردازند و در نتیجه شما هنگام مشاهده ویدیو تبلیغات متنوعی رو مشاهده میکنید که موفق و محبوب ترین آنها در دنیا Youtube است.
راه اندازی سرویس های استریمینگ و VOD نیاز به تجربه , زیرساخت و تکنولوژی های منحصربه فردی دارد از این رو چالش های پیاده سازی و اقتصادی آنها زیاد است.
ولی شما در سرویس استریم ویدیو نگاوید می توانید با چند کلیک پلتفرم VODو یا AOD اختصاصی خودتون رو داشته باشید و ویدیو های خودتون رو بدون نگرانی از دانلود در نگاوید استریم کنید.