تولید محتوای ویدیویی چیست ؟ راهنمای جامع + ایده ها
تولید محتوای ویدیویی یکی از جذاب ترین و مؤثرترین روش تولید محتوا در عصر حاضر است که ادغام همزمان محتوای بصری و شنیداری به منظور رساندن پیامی به مخاطب. با گسترش هرروزه دنیای آنلاین و شبکههای اجتماعی هر روزه بیشتر مورد توجه و استفاده مردم قرار گرفت میگیرد. در این مقاله از نگاوید قصد داریم به طور کامل به این موضوع بپردازیم که محتوای ویدیویی چیست و انواع آن کدامند ؟ چرا این فرم از محتوا تا به این اندازه طرفدار پیدا کرده است ؟ کاربردهای آن چیست و استفاده از این نوع محتوا چه مزایایی به همراه دارد.
آشنایی با تولید محتوای ویدیویی
به طور کلی تولید محتوا به فرآیند ارائه اطلاعات و پیامها در فرمها و قالبهای مختلف گفته میشود. زمانی که این مضامین و دادهها در قالب ویدیو (تصاویر متحرک و صدا) به مخاطب ارائه شود، تولید محتوای ویدیویی انجام شده است. این ویدیوها از نظر محتوا و نوع پخش، به انواع گوناگونی تقسیم میشوند که مهمترین آن ها را در ادامه مرور خواهیم کرد:
- محتوای لایو: ویدیوهایی که همزمان ضبط و پخش میشوند. مانند پخش زنده رویدادهای مختف و…
- محتوای از پیش ضبط شده: ویدیوهایی که پیش از پخش شدن، ضبط و ویرایش و تولید میشوند. مانند فیلمهای سینمایی و…
نوع محتوای ارائه شده در تولیدات ویدیویی در پلتفرمهای مختلف، بسیار متنوع هستند و بسته به هدف تولیدکننده، مخاطبان او و بطور کلی نیازها و ترجیحات هر دو طرف، متفاوت میباشند. اما به طور کلی این محتواها به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- آموزشی: این نوع ویدیوها به منظور انتقال دانش و مهارت ایجاد میشوند و مفاهیم و موضوعاتی را در زمینههای مختلف به مخاطبان آموزش میدهند.
- بازاریابی و تبلیغات: این نوع ویدیوها به منظور معرفی و ترویج محصولات و خدماتی خاص تولید میشوند و هدف اصلی آنها ترغیب مخاطبان به خرید محصولات و خدمات از کسب و کار و برند مربوطه است.
- سرگرمی: از پرطرفدارترین نوع محتوای ویدیویی که برای تفریح و سرگرمی ساخته و نمایش داده میشوند و برای مخاطبان زیادی لذتبخش و جذاب هستند.
اگر قصد دارید از طریق تولید محتوای ویدیویی خود کسب درآمد کنید و آن را به صورت دوره یا پکیجهای آموزشی ارائه دهید، برای جلوگیری از دانلود غیرمجاز ویدیوهایتان، پیشنهاد میشود از پلتفرمهای استریم و میزبانی ویدیو مثل نگاوید بهره بگیرید. این پلتفرم به شما این امکان را میدهد محتوای خود را به شکلی امنتر منتشر کنید و دسترسی مخاطبان را مدیریت نمایید.
مزایا و کاربردهای تولید محتوای ویدیویی
محتوای ویدیویی به دلیل ویژگیهای مطلوب و منحصر به فرد، امروزه طرفداران بیشتری نسبت به دیگر شیوههای محتوا پیدا کرده و باعث شده در زمینههای گوناگون کاربرد جامع و پربازدهی داشته باشد.
- جذابیت: ترکیب و تحرک تصاویر و گرافیک، پیامها را قابل فهمتر و گیراتر کرده و توجه مخاطبان را راحتتر جلب میکند. ویدیوها به دلیل ساختار ترکیبی خود، محتوای چندرسانهای (Multi Media) هستند و از تصاویر، اصوات و متون برای انتقال هرچه بهتر اطلاعات استفاده میکنند که روشی بسیار مؤثر و کارآمدی محسوب میشود.
- سرعت و سهولت: تماشای ویدیو، خصوصاً اگر کوتاه و مفید باشد، به زمان کمتری نسبت به خواندن متن نیاز دارد. سرعت تبادل اطلاعات در این نوع از تولید محتوا بالا بوده و دریافت و درک آنها آسانتر و ثمربخشتر است.
جذابیت بصری، سرعت بالاتر تبادل پیام و اطلاعات و تأثیرگذاری بیشتر مهمترین عواملی هستند که باعث شدهاند محتوای ویدیویی برای مخاطبان سودمندتر و جالبتر باشد. از طرفی پلتفرمهای گوناگون، شبکههای اجتماعی و موتورهای جستوجو نسبت به محتوای ویدیویی پذیراتر هستند و الگوریتم آنها این نوع از محتوا را بهتر ترویج و بازنشر میکنند و امکانات زیادی را در این زمینه در اختیار تولیدکنندگان و کاربران قرار میدهند. تمام این دلایل باعث شده تولید محتوای ویدیویی در حوزههای مختلف، کاربرد و استفاده گستردهای پیدا کنند.
برای مثال: امروزه افراد زیادی برای آموزش و توسعه مهارتها از محتوای ویدیویی مانند دورههای آنلاین استفاده میکنند. این نوع محتوا در زمینههای مختلف از آگاهی درباره سلامت جسمانی و روانی گرفته تا آموزش مهارتهای سخت و نرم. از طرفی محتوای سرگرم کننده مخاطبان حتی زیادتری دارد. از فیلم و سر یال و موزیک ویدیو تا چالشها و ترندهای شبکههای اجتماعی. کسب و کارها هم از این قافله عقب نماندهاند و برای برندسازی و تبلیغات از محتوای ویدیویی به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در بازاریابی استفاده میکنند. از معرفی و داستان سرایی تا محتواهای آموزشی و نقد و بررسی محصولات و خدمات.
نحوه تولید محتوای ویدیویی
بعد از تمام این تعاریف، به این سوال مهم میرسیم: چگونه یک محتوای ویدیویی تولید میشود؟ چه مراحلی دارد و برای این کار به چه ملزوماتی نیاز است؟ در ابتدا بیایید عناصر اصلی و مراحت تولید یک محتوای ویدیویی را بررسی کنیم:
- انتخاب موضوع و داستانسرایی: مسلماً پیش از شروع کار، هدف از تولید محتوای ویدیویی باید واضح و مشخص باشد. معمولاً هدف نهایی رفع نیازهای مخاطبان و جلب توجه و رضایت آنهاست. بر اساس نوع مخاطب و محتوا، داستان و سناریو مورد نظر باید در دستههای مشخصی مانند آموزشی، سرگرمی، علمی و… دستهبندی شده و نوشته شود. خلاقیت و ایدههای جذاب و نوآورانه در این محتوا، باعث دیده شدن و موفقیت بیشتر میشود.
- آمادهسازی و تدارکات: در این مرحله باید تجیهزات مورد نیاز برای فیلمبرداری یا تولید ویدیو فراهم شود. برای اگر نیاز به فیلمبرداری وجود دارد، باید لوکیشن مناسب انتخاب شده و بکگراند و صحنه تنظیم و تزئین شود. بسته به چگونگی ضبط و تولید محتوا، لوازم فیلمبرداری یا نرمافزارهای مربوطه باید آماده شوند.
- فیلمبرداری و تولید: بسته به نوع ویدیو، نیاز به فیلمبرداری یا تولید ویدیو با نرمافزارهای مختلف وجود دارد که در این مرحله انجام میشود: صحنههای مختلف فیلمبرداری/عکسبرداری شده و صداها ضبط میشوند.
- تنظیم و ویرایش: فیلم و ویدیوی تولید شده به روشهای بالا، در نهایت نیاز به بازنگری و ویرایش دارند. در این مرحله تنظیمات لازم (نور، صدا، رنگ و…) روی صوت و تصویر انجام شده و محتوا آماده انتشار میشود: صحنهها برش داده شده و مرتبسازی میشوند، تصاویر و صداها ترکیب شده و افکتهای صوتی و تصویری و متون در ویدیو قرار میگیرند.
- انتشار و اشتراکگذاری: در نهایت پس از تکمیل و آماده شدن نهایی، بسته به نوع محتوا و شناخت جامعه هدف، محتوای ویدیویی تولیدشده در پلتفرمهای مختلف منتشر میشود و با استفاده از توضیحات مناسب و تبلیغات برای بیشتر دیده شدن، به اشتراک گذاشته میشود.
نکته: انتخاب بستر و پلتفرم مناسب با هدف، موضوع محتوا و مخاطب بسیار اهمیت دارد. طبیعتاً اگر ویدیویی با موضوع علمی و آموزشی تولید شده و در برنامهای مانند اسنپ چت که بیشتر برای سرگرمی و تعامل مناسب است به اشتراک گذاشته شود، نتیجه موثری در بر نخواهد داشت. همچنین زمان انتشار محتوای ویدیویی بسیار اهمیت دارد و معمولاً بسته به الگوریتمهای پلتفرم انتخاب شده و نوع جامعه هدف متفاوت میباشد.
در مقاله (تجهیزات تولید محتوای ویدیویی) به طور کامل به تجهیزات فنی و دیجیتال مورد نیاز برای تولید محتوای ویدیویی پرداخته ایم، برای اطلاعات تکمیلی بیشتر حتما این مقاله را مطالعه کنید.
به طور خلاصه برای اینکار، بسته به نوع محتوا و ضبط و تولید محتوای ویدیویی، تجهیزات گوناگونی نیاز است که مهمترین آنها عبارتند از: دوربین با کیفیت برای عکسبرداری یا فیلمبرداری و نگهدارنده آن، نورپردازی و بکگراند و صحنه/لوکیشن مناسب، میکروفون، سیستم مناسب برای نرمافزارهای ادیت و ویرایش ویدیو و همینطور دسترسی به اینترنت پرسرعت و شبکههای اجتماعی.
10 ایده برای تولید محتوا ویدیویی
- ارائه ویدیو های آموزشی
- محتوای پشت صحنه
- بررسی محصولات، آنباکس (این ایده در یکسال اخیر به شدت در ایران ترند شده است)
- مصاحبهها، جلسات پرسش و پاسخ
- ولاگها / محتوای روزمره
- داستانگویی / روایات شخصی
- استفاده از لیست های برتر / 10 محصول برتر در هر حوزه
- ویدیوهای تایم لپس
- مینی مستند ها
- مطالعات موردی / داستانهای موفقیت
نتیجه گیری
تولید محتوای ویدیویی به همان اندازه که به دیدهشدن افراد و یا کسب و کار آنها کمک میکند، نیازمند آشنایی با تکنولوژی و داشتن مهارتهای فنی است و مهمتر از همه، شناخت مخاطب و نیازها و ترجیحات اوست. رقابت بالا و سر و کله زدن با الگوریتم متغیر پلتفرم ها و ترندهای و موجهای جدید شاید کار آسانی نباشد ولی در مجموع این نوع از محتوا به دلیل جذابیت بصری خود بهتر و سریعتر توجه بینندگان را جلب کرده و تعامل بیشتری ایجاد میکنند.