جستجو
  • صفحه اصلی
  • تعرفه و خدمات
  • تماس با ما
  • وبلاگ
خانه آموزش استریم در اسپاتیفای چیست ؟ قوانین استریم و کسب درآمد از آن
خانه آموزش استریم در اسپاتیفای چیست ؟ قوانین استریم و کسب درآمد از آن
استریم در اسپاتیفای چیست ؟ قوانین استریم و کسب درآمد از آن

استریم در اسپاتیفای چیست ؟ قوانین استریم و کسب درآمد از آن

به وسیله نگاوید منتشر شده در
  • آموزش
۱۲ آبان ۱۴۰۳
۰
461

اسپاتیفای (Spotify) از بهترین و بزرگ‌ترین سرویس‌های آنلاین موسیقی در جهان است که با بیش از میلیون‌ها موسیقی و پادکست، کاربران زیادی را به خود جذب کرده‌است. اگر شما هم از کسانی باشید که عاشق موسیقی هستند شاید هم اکنون در حال استفاده از این سرویس باشید یا قطعاً اسم این پلتفرم به گوشتان خورده است. غول دنیای موسیقی با آرشیوی جامع و متنوع از انواع محتوای صوتی و (جدیداً تصویری) که به کاربران این امکان را میدهد که با فرآیند استریمینگ در هر زمان و مکانی به آنها دسترسی داشته باشید؛ یعنی پخش فایل‌های صوتی بصورت آنلاین، در لحظه و بدون نیاز به دانلود آن‌ها. از طرفی به منظور حمایت از آرتیست‌ها و پرداخت حق آثار آنها، استریم‌های شنوندگان را شمرده و ثبت میکند.

در این مقاله از نگاوید به طور دقیق به این موضوع خواهیم پرداخت که استریم در اسپاتیفای چیست، چگونه در اسپاتیفای کار می‌کند، چگونه استریم کاربران شمرده میشود و اسپاتیفای برای خدمات خود از چه فرآیندهایی استفاده می‌کند. با ما همراه باشید.

آشنایی با نحوه عملکرد استریم اسپاتیفای

آشنایی با نحوه عملکرد استریم اسپاتیفای

اگر مقاله‌های قبلی نگاوید را خوانده باشید، درباره مفهوم استریم (Stream) به طور کامل توضیح داده‌ایم. به طور خلاصه استریم به معنای پخش محتوا بصورت پیوسته است. در این حالت اطلاعات بصورت قطعات کوچک و در لحظه به دستگاه گیرنده ارسال میشوند و کاربر بدون انتظار و بدون نیاز به ذخیره کامل داده‌ها، میتواند از آنها استفاده کند. استریمر (Streamer) هم به کسی گفته میشود که این داده‌ها را یا به اشتراک میگذارد یا از آنها استفاده میکند.

برای مثال در بستر اسپاتیفای، استریم به معنای پخش آنلاین و پیوسته داده‌های صوتی میباشد و استریمر هم معمولاً به شنوندگان این داده‌ها میگویند.

اسپاتیفای بعنوان یک پلتفرم استریم موسیقی، این داده‌ها را در سرورهای مختلف پلتفرم خود ذخیره کرده و با استفاده از این فرآیند استریمینگ، کاربران میتوانند با دسترسی به اینترنت و بدون نیاز به دانلود کردن، از محتوای صوتی به صورت آنلاین و بدون وقفه استفاده کنند. همچنین اسپاتیفای این امکان را به کاربران میدهد تا فایل‌های صوتی را درون خود برنامه دانلود و ذخیره کنند و بصورت آفلاین نیز به پلی‌لیست‌های خود دسترسی داشته یاشند. به طور خلاصه:

  • اسپاتیفای با فرآیند کشینگ (Caching) فایل‌هایی که یکبار پلی شده‌اند، آنها را در حافظه پنهان دستگاه کابر ذخیره میکنند تا بارگزاری و پخش مجدد آنها ساده‌تر و سریع‌تر باشد. کاربران میتوانند هر زمان که نیاز به خالی و آزاد کردن حافظه باشد، کش برنامه را پاک کنند.
  • اسپاتیفای با فرآیند ذخیره‌سازی (Downloading) فایل‌ها در حافظه دائمی دستگاه کابر، امکان دسترسی و پخش آنها را بصورت آفلاین را فراهم میکند. فایل‌های دانلود شده با پاک کردن کش از بین نمیروند. برای امکان دانلود کردن، نیاز به خرید پلن‌های پرمیوم است.
  • اسپاتیفای با فرآیند بافرینگ (Buffering) در هنگام پخش محتواهای صوتی از قبیل موسیقی یا پادکست‌ها یا محتوای ویدیویی که اخیراً به این برنامه اضافه شده، مقداری از داده‌ها را پیش بارگیری میکند تا در صورت افت سرعت و کیفیت اینترنت (تا چند ثانیه‌ای که دوباره به حالت عادی بازگردد)، پخش را بدون اختلال ادامه دهند.
  • اسپاتیفای با بهره‌گیری از سرویس‌های ابری Google Cloud کار جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و مدیریت فایل‌های صوتی و ویدیویی را انجام میدهد که باعث میشود این پلتفرم بتواند با سرعت و کیفیت بیشتر و بصورت مؤثرتری فرآیند استریم بی وقفه را انجام دهد. زیرساخت‌های قوی و حرفه‌ای، استفاده از سرویس‌های ابری در نقاط مختلف جهان، داده‌ها را سریع‌تر و روان‌تر به هزاران کاربر و بصورت همزمان ارسال میکند.

شمارش استریم در اسپاتیفای چگونه است ؟

علاوه بر پخش محتوای صوتی بصورت آنلاین و دانلود آن ها، اسپاتیفای آمار استریم کاربران را نیز بطور دقیق و حساب میکند. هر بار که یک کاربر بصورت آنلاین پادکست، آهنگ یا محتوای تصویری را پلی میکند، تحت شرایط زیر اسپاتیفای آن را یک استریم به حساب می‌آورد:

  • بیشتر از 30 ثانیه از آهنگ یا ویدیو پخش شده باشد.
  • برای استفاده آفلاین، استریم‌ها زمانی که کاربر آنلاین شود حساب میشود.

اگر برای یک آرتیست یا محتوای خاصی استریم میزنید، بهتر است موارد زیر نیز رعایت شوند:

  • صدای موسیقی قطع نباشد و ترجیحاً در یک پلی لیست متنوع باشد و همچنین موسیقی روی حالت تکرار قرار نگیرد.
  • لوکیشن اکانت با لوکیشن اصلی شما یکی باشد. (یا لوکیشن وی پی ان)

اما این شمارش و آمار برای چه کاری استفاده میشود ؟

  • اسپاتیفای برای تجزیه و تحلیل رفتار، عادات و سلیقه مخاطبان و بهبود تجربه کاربری آنان، فعالیت‌هایشان را رصد میکند.
  • اسپاتیفای به تعداد شنوندگان، به آرتیست‌ها و استریمرها حق انتشار پرداخت میکند. هرچه تعداد استریم‌ها و تعداد دفعاتی که محتوای آنها پخش میشود، بیشتر باشد، درآمد آنان از این طریق نیز زیادتر خواهد بود.

نکته: در اسپاتیفای، آمار شنوندگان به تعداد کاربرانی گفته میشود که یک محتوای صوتی یا ویدویی را پخش کرده‌اند. اما تعداد استریم به تعداد دفعاتی گفته میشود که یک محتوا پخش شده است.

مزایای استریم در اسپاتیفای

اسپاتیفای فقط یک پخش‌کننده موسیقی نیست، یک سبک زندگی است! امکانات و خدمات بیشمار این پلتفرم، تحول عظیمی را در صنعت موسیقی بوجود آورده است؛ شرایط و اعتباری که باعث شده هنرمندان برای کسب رتبه بالاتر در این پلتفرم تلاش و رقابت زیادی داشته باشند.

  • با ظهور و پیشرفته‌ شدن اینترنت و صنعت استریمینگ، استفاده آنلاین از محتواها و اشتراک ویژه پلفترم‌ها بخش عمده درآمد هنرمندان را به خود اختصاص داده است. در سال‌های قبل فروش محصولات و محتواها به صورت فیزیکی، ملاک میزان موفقیت پروژه‌های آنان شمرده میشد
  • اسپاتیفای از الگوریتم‌ها و ابزارهای پیشرفته‌ای برای شناخت و تجزیه و تحلیل رفتارها و سلایق شنوندگان استفاده میکند. در نتیجه تولیدکنندگان محتوا میتوانند درک و شناخت بهتری از جامعه هدف خود پیدا کرده و مطابق ترجیحات آنان اثر تولید کنند.

آیا Spotify به هنرمندان پول پرداخت میکند ؟

اسپاتیفای برای هر استریم مبلغ مشخصی به خوانندگان پرداخت می کند، اما نرخ آن متفاوت است. معمولاً از 0.003 تا 0.005 دلار در هر استریم متغیر است. مقدار دقیق می‌تواند به نوع اشتراکی که دارید (پرمیوم یا رایگان)، جایی که از آن گوش می‌دهید، و توافق‌های خاصی که Spotify با هنرمندان داشته بستگی دارد.

چه کسی مالک اسپاتیفای است ؟

شرکت اسپاتیفای توسط دانیل اک (Daniel Ek) و مارتین لورنتزون (Martin Lorentzon) در سال ۲۰۰۶ در استکهلم، سوئد تأسیس شد. دانیل اک در حال حاضر مدیرعامل این شرکت است و یکی از سهامداران اصلی آن به شمار می‌رود.

اسپاتیفای به عنوان یک شرکت سهامی عام (Publicly Traded Company) در بورس نیویورک (NYSE) حضور دارد، بنابراین سهام این شرکت بین سهامداران مختلف و سرمایه‌گذاران عمومی توزیع شده است. مالکیت اسپاتیفای میان بنیان‌گذاران آن، سرمایه‌گذاران اولیه، کارکنان و سرمایه‌گذاران عمومی که سهام شرکت را در بازار بورس خریداری کرده‌اند، تقسیم شده است.

قوانین استریم اسپاتیفای

قوانین استریم اسپاتیفای

اسپاتیفای به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های استریم موسیقی در جهان، قوانین و مقررات مشخصی برای استفاده از خدمات خود دارد. در زیر به برخی از مهم‌ترین قوانین استریم اسپاتیفای اشاره شده است:

1. استفاده شخصی و غیرتجاری

  • کاربران مجاز به استفاده از اسپاتیفای برای مقاصد شخصی و غیرتجاری هستند. هرگونه استفاده تجاری یا پخش عمومی محتوا، به جز در مواردی که با اجازه رسمی اسپاتیفای صورت گرفته، ممنوع است.

2. حقوق مالکیت معنوی

  • تمام محتواهای موجود در اسپاتیفای تحت حفاظت حقوق مالکیت معنوی قرار دارند و کاربران نمی‌توانند محتوای موسیقی، پادکست یا سایر آثار صوتی را ضبط، کپی، توزیع یا تغییر دهند مگر با اجازه صاحب اثر یا ناشر.

3. محدودیت دانلود

  • کاربران با اشتراک‌های خاص (مانند اسپاتیفای پریمیوم) می‌توانند موسیقی‌ها را برای شنیدن آفلاین دانلود کنند، اما اجازه ندارند این محتواها را به فرمت دیگری تبدیل کرده یا در دستگاه‌های دیگر بدون مجوز پخش کنند. دانلود برای مصرف شخصی است و تنها در خود اپلیکیشن اسپاتیفای قابل استفاده است.

4. استفاده از حساب شخصی

  • کاربران نمی‌توانند حساب خود را در اختیار دیگران قرار دهند یا آن را به اشتراک بگذارند. همچنین، استفاده از ابزارها و برنامه‌های غیرمجاز که دسترسی غیرقانونی به اسپاتیفای را فراهم می‌کنند (مانند برنامه‌های کرک شده یا ابزارهای ضبط مستقیم)، ممنوع است و باعث مسدود شدن حساب کاربری می‌شود.

5. تولید محتوا در اسپاتیفای

  • سازندگان موسیقی و پادکست باید محتوای خود را از طریق روش‌ها و قراردادهای معتبر (معمولاً از طریق ناشران یا توزیع‌کنندگان مجاز) در اسپاتیفای بارگذاری کنند.

6. حفظ حریم خصوصی کاربران

  • اسپاتیفای متعهد است اطلاعات کاربران را مطابق با سیاست‌های حریم خصوصی خود محافظت کند و کاربران هم باید اطلاعات درست و واقعی از خود ارائه دهند. هرگونه سوءاستفاده یا جعل هویت، نقض قوانین محسوب می‌شود.

7. محدودیت‌های جغرافیایی

  • دسترسی به برخی از محتواهای اسپاتیفای ممکن است بسته به موقعیت جغرافیایی کاربر محدود باشد، زیرا پخش برخی آهنگ‌ها و آلبوم‌ها به دلیل قراردادهای محلی محدود می‌شود.

رعایت این قوانین برای حفظ حساب کاربری و استفاده بدون مشکل از اسپاتیفای ضروری است، و نقض هر یک از آن‌ها ممکن است به مسدود شدن دسترسی کاربر منجر شود.

چگونه در اسپاتیفای استریم بزنیم ؟

  1. تولید و آماده‌سازی موسیقی یا پادکست
  2. ثبت اثر و حق مالکیت
  3. انتشار اثر از طریق توزیع‌کنندگان موسیقی مانند DistroKid، TuneCore، CD Baby یا Amuse
  4. ایجاد حساب Spotify for Artists
  5. تبلیغ و افزایش استریم
  6. برنامه‌ ریزی برای انتشار منظم
  7. استفاده از تحلیل‌ های اسپاتیفای برای آنالیز موزیک های منتشر شده

چگونه از اسپاتیفای کسب درآمد داشته باشیم ؟

امکان کسب درآمد از طریق اسپاتیفای برای هنرمندان، پادکست‌سازان و ناشران ایرانی وجود دارد، اما با توجه به محدودیت‌ها و تحریم‌های مالی که ایران را در بر گرفته، این فرایند چالش‌هایی دارد.

هنرمندان ایرانی می‌توانند از سرویس‌های توزیع‌کننده بین‌المللی مانند DistroKid، TuneCore یا CD Baby استفاده کنند تا آثار خود را روی اسپاتیفای و دیگر پلتفرم‌های استریم موسیقی قرار دهند. این سرویس‌ها به عنوان واسطه عمل کرده و موسیقی شما را به اسپاتیفای ارسال می‌کنند، و شما از طریق آن‌ها درآمد خود را دریافت می‌کنید.

نتیجه گیری

استریم زدن محتواهای محبوب در پلتفرم‌های متفاوت از جمله اسپاتیفای، یکی از روش‌های حمایت از آرتیست یا استریمر محبوب شماست. این برنامه پرطرفدار از روش استریمینگ برای به اشتراک‌گذاری محتواهای صوتی و تصویری استفاده میکند و به ازای هربار پخش آنها توسط کاربران، به هنرمندان و خالقان موسیقی هزینه‌ای اختصاص میدهد. از آنجایی که نسخه رایگان این برنامه دارای محدودیت‌هایی در پخش محتواها و جابه‌جایی و رد کردن آنها، کیفیت پخش و صدا و… میباشد (از همه مهم‌تر تبلیغات صوتی و تصویری)، بهتر است برای اینکار از پلن پرمیوم اسپاتیفای استفاده کنید. این اشتراک از ویژگی‌هایی مانند امکان دانلود کردن محتواها، استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های پیشرفته و… پشتیبانی میکند. امیدواریم که با مفهوم و نحوه استریم در اسپاتیفای آشنا شده و این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

درباره نگاوید
این محتوا توسط تیم تولید محتوای نگاوید تولید شده است .امیدواریم که با تلاش خود به بهبود کیفیت وب فارسی کمک کنیم .

تمام پست های نوشته شده توسط نگاوید Website

مقاله قبلینسبت تصویر (Aspect Ratio) چیست ؟ همه چیز درباره ابعاد تصاویر
نسبت تصویر (Aspect Ratio) چیست ؟ همه چیز درباره ابعاد تصاویر
تولید محتوای ویدیویی با هوش مصنوعی: ابزار ها و نمونه ویدیو
مقاله بعدیتولید محتوای ویدیویی با هوش مصنوعی: ابزار ها و نمونه ویدیو

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت سفارش سرویس استریم ویدیو نگاوید

  • • تحلیل کسب و کار
  • • بررسی اشتراک مناسب شما
  • • شخصی سازی موارد مورد نیاز

ثبت درخواست

  • جدیدترین
  • نظرات
  • مدرسه آنلاین یا مجازی چیست ؟ بررسی کامل، مزایا و آینده آن
    مدرسه آنلاین یا مجازی چیست ؟ بررسی کامل، مزایا و آینده آن
  • تفاوت وبینار با سمینار چیست ؟ کدام روش ارائه بهتر است ؟
    تفاوت وبینار با سمینار چیست ؟ کدام روش ارائه بهتر است ؟
  • کلیپینگ (clipping) در ویدیو استریمینگ چیست ؟ راهنمای جامع و کاربردی
    کلیپینگ (clipping) در ویدیو استریمینگ چیست ؟ راهنمای جامع و کاربردی
  • مرتضی کریمی
    نگاوید
    سلام. بهترین و کامل ترین مقاله ای بود که درباره clipping ویدیو نوشته شده. واقعا ممنونم از تیم تولید محتوا خوبتون
  • ساناز ابراهیمی نیا
    نگاوید
    واقعا اگر جلوگیری کنید از دانلود عالی میشه، روی یه سرویس دهنده ویدئوهامو‌ گذاشتم هم دانلود میشه هم پول بازدید میگیرن، تازه گردنم نمی‌گیرین که سرویسشون به درد نخوره
  • محسن غلامی
    نگاوید
    من یه سایت وردپرسی در حوزه فیلم راه وندازی کر ن، چطور با سایت وردپرس سینک میشه؟
تمامی حقوق برای نگاوید محفوظ است