تگ iframe چه کاربردی دارد و مفهوم کد Embed چیست
فرقی نمیکنه که توی حوزه نرم افزار فعالیت میکنید یا نه ولی حتی اگر یک بار هم از پلتفرم هایی مثل یوتیوب و … استفاده کرده باشید حتما یک بار هم که شده تگ iframe به چشمتان خورده است در این مقاله خیلی کوتاه در این مورد میخواهیم صحبت کنیم که تگ آی فریم دقیقا چیست و چه جاهایی باید از این تگ استفاده کنیم همچنین به معنی و تعرف کد امبد (ٍEmbed Code) خواهیم پردخت پس با ما همراه باشید.
به لطف پیشرفت تکنولوژی همچنین استقبال کاربران از محتوای ویدیویی اشتراک محتوا بیشتر از قبل مورد اهمیت قرار گرفته است.از آنجایی که ویدیو هم یک نوع محتوا به حساب می آید بسیاری از وب سایت ها در تلاش هستند تا با اشتراک گذاشتن ویدیو های متفاوت از منبع های مختلف ترافیک بیشتری را به سمت کسب و کار خود هدایت کنند.
فرقی نمیکنه که وب سایت شما یک بلاگ ساده است و یا اینکه vod اختصاصی خودتون را راه اندازی کرده اید.
البته در این مقاله قرار نیست که خیلی فنی صحبت کنیم و ببینیم که پشت غذیه چه اتفاقی می افته بلکه هدف این هست که یک بینش کلی در مورد این فرآیند به شما بدهیم.
تگ IFRAME چیست
اگر بخواهیم به صورت کلی توضیح دهیم باید بگیم که تگ iframe مخفف inline frame هست و یکی از تگ های پرکاربرد HTML در زمینه استریم و میزبانی ویدیو می باشد.
از تگ Iframe زمانی استفاده میشود که شما بخواهید محتوا و یا یک صفحه از یک وب سایت دیگه که میتونه هرچیزی باشه (ویدیو , یک صفحه وب سایت , یک فرم ورود , پادکست) و… داخل وب سایت خودتون به نمایش قرار دهید.
به عنوان مثال شما یک ویدیو را داخل پلتفرم یوتیوب آپلود میکنید و برای این که این ویدیو را به اشتراک بذارید , یوتیوب به شما یه کد Iframe میده که این کد شبیه این هست :
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tgbNymZ7vqY"> </iframe>
البته آدرس هایی که شما دریافت میکنید متفاوت هست. شما با استفاده از این تیکه کد میتوانید ویدیویی که در یوتیوب اپلود شده است در وب سایت خودتون به نمایش قرار دهید. تگ Iframe اصطلاحا چند attribute و مقدار داره که مهم ترین آنها شامل آدرس , طول و عرض باکس iframe شما هست.
حالا مثال بالا در مورد یک ویدیو بود شما میتوانید هر نوع محتوای دیگه ای را که داخل دامین شما نیستند در وب سایت خود نمایش دهید. مثلا میتوانید پست های یک پیج اینستاگرام را در وب سایت خودتان نمایش دهید.
این مقاله رو هم از دست ندید :
تفاوت کد Iframe و کد script
احتمالا به این موضوع هم برخورده اید که بعضی از وب سایت ها برای به اشتراک گذاری ویدیو و یا محتوای خود از کد Script استفاده میکنند و یا هردو را پشتیبانی میکنند و این سوال براتون پیش آمده باشه که تفاوت این ها در چیست اگر بخواهیم کلی جواب بدیم تفاوتی در هدف این دو نیست.
در صورتی که شما از کد Iframe استفاده میکنید یک درخواست مستقیم به یک آدرس دارید و اگر از کد اسکریپت استفاده کنید باز هم درخواست شما به یک آدرسی ارسال میشود که در پاسخ شما یک Iframe دریافت میکنید.
استفاده از هرکدام برای هدف ها و شرایط یک کسب و کار متفاوت است ولی در پاسخ کوتاه تگ های Iframe از نوع رندر بلاک (Render Block) نیستند و به صورت غیر همزمان (َAsynchronously) اجرا می شوند همچنین تگ Iframe از امنیت بالاتری برخوردار هست.
از طرفی کد هایی که از نوع Script هستند دست توسعه دهنده را برای جایگذاری کدهای جاوا اسکریپت و همچنین در بحث های واکنشگرا (Responsive) بازتر میکند.
در نتیجه تفاوتی نمیکنه که از کدوم مورد استفاده میکنید ولی در پشت هرکدام از این ها میتونه فرآیند های متفاوتی انجام بشه از این جهت این مورد بسته به مدل کسب وکار های مختلف متفاوت است.
مفهموم کد امبد و یا Embed Code چیست
حالا که با تگ Iframe آشنا شدید وقت این هست که مفهموم کد امبد را بدونید در واقع کد امبد یک تگ و یا تکنولوژی نیست بلکه یک مفهوم و یک اصطلاح توی حوزه نرم افزار هست.کلمه به تنهایی Embed به معنی جاسازی کردن می باشد. اما در دنیای تکنولوژی و نرم افزار، کلمه Embed کاربردهای تخصصی متنوعی پیدا کرده است و بسته به اینکه این کلمه را در کجا استفاده میکنید، میتواند معانی متفاوتی داشته باشد.
شما برای نمایش ویدیویی که در یوتیوب , آپارات و… و هر پلتفرم دیگری که اجازه اشتراک گذاری محتوا را به شما میدهد نیاز دارید که کد امبد اون ویدیو را در اختیار داشته باشید که بتوانید اون ویدیو را داخل وب سایت خودتون قرار دهید.
با استفاده از کد امبد علاوه بر این که شما میتوانید ویدیو و یا هر نوع محتوایی را در وب سایت خودتون نمایش دهید حتی میتوانید از سرویس هایی که این پلتفرم ها در اختیار شما قرار میدهند هم استفاده کنید.
در نهایت
در این مقاله سعی کردیم که شما را با تگ iframe و همچنین کد امبد آشنا کنیم که به شما کمک میکنه محتوای یک پلتفرم دیگر را در وب سایت خودتون استفاده کنید. ما در نگاوید هم از این قابلیت پشتیبانی میکنیم البته نکته اینجاست که نیازی نیست حتما وب سایت داشته باشید شما میتوانید سیستم vod خودتون را در بستر نگاوید راه اندازی کنید و کاربران خود را مدیریت کنید.
در نهایت ما دوست داریم که از خواننده های خود بشنویم اگر دوست دارید در مورد موضوع خاصی مقاله بنویسیم حتما نظرات خودتون رو با ما در اشتراک بذارید همچنین اگر هم سوالی در مورد تگ Iframe و کد امبد دارید حتما با ما در میان بزارید.