گیم استریم (استریم بازی) چیست ؟ چگونه گیم استریمر شویم ؟
گیم استریم (Game Streaming) یا استریم بازی از پرطرفدارترین محتوای این روزها در پلتفرمهای مختلف است و به یکی از جالبترین راههای کسب درآمد از اینترنت تبدیل شده است. استریم بازی در سالهای اخیر توانسته دنیای گیم را دچار تحول و پیشرفت زیادی کرده و مخاطبان زیادی را به دیدن پخش زنده ویدیو گیمها جذب کند؛ مخاطبان گیمری که به دنبال یادگیری و ارتقای مهارتهای خود در دنیای بازیهای ویدیویی هستند این مقاله را حتما مطالعه کنید.
همانطور که در مقاله معرفی بهترین نرم افزار های استریم ویدیو به توضیح استریم و معرفی نرمافزارهای آن پرداختیم، در این مقاله از نگاوید نیز به طور کامل به تعریف و توضیح گیم استریم خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
آشنایی با گیم استریم
استریم ویدیو به پخش آنلاین محتوا در لحظه و در بستر اینترنت گفته میشود. بنابراین استریم بازی به زمانی گفته میشود که در آن بازیکنی در حال انجام بازی، از این فرآیند فیلمبرداری کرده و در پلتفرمهای مختلف به اشتراک میگذارد.
کاربران دیگر میتوانند این محتوای ویدیویی را به دو صورت تماشا کنند: به صورت لایو و همزمان با گیمر، یا بصورت ضبط شده و آفلاین. در هر دو صورت کاربران نیازی به دانلود محتوا ندارند و میتوانند از طریق اینترنت به صورت لحظه ای آن را تماشا کنند.
خود فرآیند استریم کردن نیز به دو منظور انجام میگیرد: گیمرهای حرفهای یا آماتور که برای دیده شدن و به اشتراکگذاری بازی کردن خود، گیم استریم انجام میدهند. و دسته دوم کسانی هستند که میخواهند بدون نیاز به دانلود و نصب بازیها، آنها را تجربه کنند. در این حالت میتوانند بازیهای ویدیویی را به صورت اینترنتی و بر بستر کلود اجرا کنند.
چگونه میتوان گیم استریمر شد ؟
برای شروع، ابتدا باید پلتفرم استریمینگ مناسب را انتخاب کنید. سپس به تجهیزات اولیه مانند یک کامپیوتر یا کنسول بازی، میکروفون، دوربین وب، و اینترنت پرسرعت نیاز دارید. همچنین باید حساب کاربری خود را در پلتفرم انتخابی ایجاد کنید و بازیهای مورد علاقه خود را استریم کنید. با تولید محتوای جذاب و تعامل با مخاطبان، میتوانید در طول زمان تعداد فالوورهای خود را افزایش دهید.
بهترین پلتفرم های گیم استریم
برای اینکه بتوانید گیم استریمر شوید در این قسمت به معرفی بهترین پلتفرمها برای استریم آنلاین یا آفلاین گیم میپردازیم. از طریق این پلتفرمها میتوانید محتوای ویدیویی خود را به صورت مستقیم به اشتراک بگذارید.
- یوتیوب Youtube: یوتیوب از شرکت گوگل که بخشی مخصوص استریم بازیهای ویدیویی به نام YouTube Gaming دارد. بستری با بیش از میلیونها کاربر که میتوانند به صورت آفلاین یا لایو، بازیهای خود را استریم کنند و نظرها و فیدبکهای مخاطبان را دریافت کنند. این پلتفرم برای دستگاههای زیر قابل استفاده است:
- PC
- Mobile (Android, IOS)
- PlayStation
- Xbox
- Android TV
- Smart TV
- Twitch: معروفترین پلتفرم برای استریم گیم که به طور مخصوص برای جامعه گیمبازان طراحی شده و از اخبار و رویدادهای مرتبط و راهنماییها تا استریم آنلاین و آفلاین بازیها را شامل میشود. شبکهای اجتماعی که قابلیت تعامل کاربران با یکدیگر را فراهم میکند و در دستگاههای زیر قابل دسترسی است:
- Mobile (Android, IOS)
- Xbox
- PlayStation
- Smart TV
- Discord: دیسکورد یک شبکه اجتماعی است که قابلیت استریم گیم از طریق به اشتراک گذاشتن صفحه را دارد و برای امکانات و کیفیت بهتر گیم استریم، بهتر است نسخه نیترو تهیه شود. دیسکورد میتواند به پلتفرمهای دیگر مربوط به گیمینگ متصل شود و در دستگاههای زیر قابل استفاده است:
- Mobile (Android, IOS)
- PC
- Xbox
- PlayStation به طور غیرمستقیم
در این بستر میتوانید گروههای مختلف تشکیل داده و با کاربران دیگر ارتباط برقرار کنید. همچنین میتوانید بازیها را در دستگاههای گفته شده استریم کرده و به صورت آنلاین یا آفلاین با دیگران به اشتراک بگذارید.
- Luna: لونا از شرکت آمازون که برای دستگاههای زیر
- Mobile (Android, IOS)
- Smart TV
- PC
- Amazon Fire devices
و برای مک نیز از طریق مرورگرهای مختلف ارائه شده است و امکان استریم بازیها با کیفیت بالا را به کاربران میدهد. از طرفی از سرویس ابری برای اجرای بازیها بصورت آنلاین و بدون نیاز به دانلود پشتیبانی میکند و به صورت ماهانه، نیاز به تهیه اشتراک دارد. لونا با Twitch نیز تعامل و ادغام دارد. بدین معنی که کاربران میتوانند بازیها را ضبط کرده و به طور مستقیم در این پلتفرم استریم کنند.
راه های کسب درآمد از استریم بازی
کسب درآمد از استریم بازی یکی از راههای محبوب برای گیمرها است که از طریق پلتفرمهایی مانند Twitch، YouTube Gaming و Facebook Gaming به دست میآید. روشهای متنوعی برای درآمدزایی از این راه وجود دارد. در زیر به برخی از مهمترین و موثرترین راهها اشاره شده است:
- 1. عضویت یا سابسکرایب (Subscription): کاربران شما میتوانند با پرداخت هزینه ماهانه عضو کانال شما شوند و در ازای آن به محتوای انحصاری دسترسی پیدا کنند یا از مزایای ویژهای مانند اموجهای اختصاصی برخوردار شوند. بخشی از این درآمد به استریمر اختصاص مییابد.
- 2. دونیت (Donations): بینندگان میتوانند به صورت مستقیم از طریق اهدا یا “دونیت” (donations) از استریمرها حمایت مالی کنند. این کمکها اغلب به عنوان یک نوع حمایت از محتوای استریمر ارائه میشود و بسیاری از گیمرها از طریق پلتفرمهایی مانند PayPal یا پلتفرمهای داخلی استریم به درآمد میرسند.
- 3. چالشها و تورنمنتهای گیمینگ: شرکت در چالشها و مسابقات آنلاین میتواند منبع درآمد خوبی باشد. بسیاری از پلتفرمها و سازمانها تورنمنتهای گیمینگ با جوایز نقدی برگزار میکنند که استریمرها میتوانند در آنها شرکت کنند و از مهارتهای خود برای برندهشدن استفاده کنند.
- 4. فروش کالاهای اختصاصی (Merchandise): بسیاری از استریمرها اقدام به فروش کالاهای اختصاصی با برند خودشان میکنند. این کالاها ممکن است شامل لباس، ماگ، تجهیزات گیمینگ یا پوسترهای اختصاصی باشد. پلتفرمهایی مانند Teespring یا Streamlabs امکان فروش آسان کالاها را به استریمرها میدهند.
چه تجهیزاتی برای استریم بازی لازم است ؟
برای شروع استریمینگ، به این تجهیزات نیاز دارید:
- یک کامپیوتر یا کنسول بازی قوی
- وب کم (برای نمایش چهره استریمر)
- میکروفون با کیفیت خوب
- نرمافزار استریمینگ (مانند OBS یا Streamlabs)
- اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا
- هدفون برای تجربه بهتر صدا
مزایا و معایب گیم استریم
گیم استریم چه مزایا و فرصتهایی در پی دارد؟ چه محدودیتهایی در استریم کردن بازیها و آپلود آنها وجود دارد ؟
- از مزایای پیشرفتهتر شدن صنعت گیم استریم، قطعاً میتوان به امکان کسب درآمد از آن اشاره کرد: با افزایش دنبالکنندهها و مطرح شدن در جامعه گیمرها، همکاری با شرکتها و برندها برای تبلیغات، از جمله فرصتهایی است که فعالیت مستمر و جدی در این عرصه، برای شما به ارمغان میآورد.
دسترسی به محتوای گیمینگ و تعامل با دیگر کاربران این جامعه در پلتفرمهای مربوط به استریم بازی و همچنین دسترسی به بازیهای بیشمار در بستر کلود سرویسهای پخش و استریم، از دیگر مزایای گیم استریم محسوب میشوند.
- از طرفی دسترسی به سرویسهای مربوطه و امکان استریم بازیها، نیازمند اینترنتی پرسرعت و پرقدرت میباشد که این موضوع برای مناطقی از جهان که زیرساختهای اینترنتی مناسبی ندارند، میتواند مشکلساز باشد.
همچنین استفاده از سرویسها، پلتفرمها و اپلیکیشنهایی که برای ضبط و پخش محتوای ویدیویی استریمها به کار میرود، نیازمند خرید پلنهای پیشرفتهتر برای دستیابی به همه امکانات و ابزارهای گیم استریم است که البته میتواند هزینهبر باشد.
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم، در سالهای اخیر گیم استریم یا استریم بازی به یکی از ترندهای این صنعت تبدیل شده و امکان کسب درآمد دلاری را برای گیمرها فراهم کرده است. در این مقاله از نگاوید سعی کردیم به توضیح این مفهوم پرداخته و معروفترین پلتفرمهای مرتبط با آن را معرفی کنیم. مشاهده و اشتراکگذاری نحوه بازی کردن از طریق استریم لایو یا آفلاین آن، از جمله کارهای پرطرفداری است که امروزه در صعنت سرگرمی دیجیتال انجام میشود که اگر بتوان محتوای خوب و کارآمدی در این زمینه تولید کرد، میتوان به یکی از چهرههای شناخته شده در زمینه گیم استریم تبدیل شد.