OTT چیست و چه تفاوتی با VOD دارد
محبوبیت OTT رفته رفته بیشتر می شود از این تصمیمی گرفتیم که در این مقاله توضیح دهیم که OTT چیست و چه مفهومی دارد.
در گذشته، سرویس های پخش ویدیو مانند نتفلیکس پیشگام بودند. امروزه آنها به نهادهای تجاری بزرگ تبدیل شده اند. بسیاری دیگر از بند ها از جمله HBO، آمازون، دیزنی وارد این عرصه شده اند میشه گفت کسب و کار های بزرگ دنیا به سمت OTT و VOD روی آورده اند.
اکنون که در حال خواندن این پست هستید بسیاری از مردم سیم های پخش کننده های خانگی و تلوزیون خود را کنده اند و بسیاری از برنامه ها و سرگرمی های خود را به صورت آنلاین تماشا و دنبال میکنند یعنی استفاده از پلتفرم های VOD و حتی سرویس های پخش زنده برای مردم قابل قبول تر شده است که این مورد میتواند به دلایل متفاوت و موجهی ارتباط داشته باشد.
شاید این آمار برای شما هم جذاب باشد ، 63 درصد از افراد 18 تا 34 ساله به طور منظم محتوای ویدیویی استریم میکنند. همین آمار میتواند نشان دهنده این باشد که چقدر فعالیت در این حوزه میتواند به رشد کسب و کار شما کمک کند.
در این پست به طور کامل توضیح خواهیم داد که OTT چیست و چه تفاوتی با سرویس VOD دارد.
البته در پست های قبلی مفهموم VOD را کامل توضیح داده ایم پیشنهاد میکنیم که این پست را هم حتما مطالعه کنید.
پلتفرم vod چیست و چرا کسب و کار شما به آن نیاز دارد
ابتدا یه یک توضیح مختصر از این دو مفهوم میپردازیم البته VOD بسیار گسترده تر است پیشنهاد میکنیم اگر درمورد انواع آن و … دوست دارید مطالعه کنید پستی که در بالا گذاشته ایم را از دست ندید.
OTT چیست
اول با OTT شروع کنیم. پلتفرم OTT یا Over the Top نسخه جدیدتر ارائه و پخش محتوای ویدیویی است که در این حالت ویدیو شما در بستر اینترنت پخش می شود. برخلاف روشهای سنتی دریافت محتوا، در اینجا، نیازی به دانلود یا ذخیره فایلهای ویدیویی برای پخش ندارید. در عوض شما مستقیماً اطلاعات را از اینترنت به دست می آورید و آن را در تلویزیون خود پخش می کنید.
وقتی فیلم یا سریالی را از هر یک از این پلتفرمها تماشا میکنید، فایلها را دانلود نمیکنید، بلکه هر ذره را از ابتدا تا انتها پخش میکنید. پلتفرم های OTT مخصوص پخش زنده (Live Stream) و پخش محتوا بدون نیاز به دانلود هستند.
یوتیوب همچنین میتواند یک پلتفرم OTT در نظر گرفته شود، زیرا دارای ویژگی پخش زنده ویدیوها است.( البته یوتیوب VOD هم هست که در ادامه بهش میپردازیم ) به جای اینکه این ویدیو ها توسط کابل به تلوزیون ارسال و پخش شود ، از طریق اینترنت پخش می شوند.
پخش از طریق اینترنت سرعت انتقال بیشتری را بدون کاهش کیفیت فراهم می کند. بنابراین میتوانید یک پخش زنده 4K را از طریق یک پلتفرم OTT بدون داشتن هیچ یک از آن سیمهای کابلی نامرتب تماشا کنید.
فقط کافیه که تلویزیون هوشمند و یا هر دستگاهی که تمایل دارید ویدیو را مشاهده کنید به مودم و اینترنت با پهنای باند قابل قبول متصل کنید!
پلتفرم های OTT برای کسب و کار ها و مصارف خاص هستند در صورتی که پلتفرم های VOD بسیار عمومی و بسته به نوع کار شما جذاب تر هم باشند.
VOD چیست
VOD یا Video On Demand فناوری است که از پلتفرم های OTT امروزی الهام گرفته است. اما قبل از اینکه در مورد چگونگی آن صحبت کنیم، ابتدا سعی کنیم اصل پشت VOD را درک کنیم. همانطور که از نام آن پیداست، VOD به کاربران این امکان را میدهد تا هر زمان که بخواهند، فیلمها را طبق خواسته خود تماشا کنند.
قبل از عصر VOD، مردم مجبور بودند تلویزیون خود را برای تماشای برنامه های مورد علاقه خود تنظیم کنند و هر کانال را بررسی کنند تا بدانند در آن زمان چه برنامه ای پخش می شود. VOD با اجازه دادن به افراد برای دانلود محتوای ویدیویی و تماشای آن در هر زمان که بخواهند این مورد را تغییر داد. البته کاربر VOD فقط این نیست.
در پلتفرم های VOD هم محتوای ویدیویی شما در بستر اینترنت استریم میشود. پلتفرمهای استریم فیلم مانند نتفلیکس و آمازون پرایم تنها دو مورد از بسیاری از سرویسهای استریم موجود امروزی هستند که بر اساس اصل پلتفرمهای VOD کار میکنند
پلتفرم OTT و VOD چه شباهت هایی دارند
میشه گفت که این دو پلتفرم شباهت هایی هم باهم دارند اگر می خواهید VOD را یک دایره غول پیکر در نظر بگیرید، OTT یک دایره کوچکتر در دایره غول پیکر است. امروزه به دلیل انعطاف پذیری این پلتفرم ها، اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر تغییر می کنند. بسیاری از ارائه دهندگان خدمات شامل خدمات VOD و همچنین خدمات OTT هستند.
کاربران می توانند هر زمان که بخواهند از این سرویس برای تماشای ویدیوها استفاده کنند و همچنین می توانند با استفاده از اینترنت یک پخش زنده را تماشا کنند.
هر دوی این سرویس ها از اینترنت برای استریم ویدیو استفاده میکنند.
جمع بندی و به زبان دیگر
امیدواریم که تا اینجا تفاوت OTT و VOD را متوجه شده باشید ولی در این قسمت به زبان بسیار ساده تر توضیح میدهیم همانطور که گفته شد در پلتفرم های OTT ویدیو از طریق اینترنت استریم میشود و این پخش این ویدیو به صورت زنده است این ویدیوی میتواند پخش یک مسابقه ورزشی باشد ولی شما نمیتوانید در زمان پخش و سرعت و .. دخالتی داشته باشید.
ولی درحالت VOD با این که ویدیو شما در بستر اینترنت استریم میشود ولی شما کاملا در تمامی عملیات پخش مختار هستید یعنی میتوانید هر زمان که تمایل داشتید ویدیو را پخش کنید و یا به عقب بازگردید و ختی به جلو مثل دیدن یک فیلم در سایت های اشتراک فیلم مانند فیلیمو و نماوا.
از همین جهت یوتیوب یک پلتفرم VOD و OTT است چون شما هم میتوانید به صورت زنده ویدیو خود را استریم کنید و یا به میلیون ها ویدیو
هر زمان که خواستید دسترسی داشته باشید. شما میتوانید بر اساس نوع کسب وکار خود یک سرویس VOD و یا OTT را انتخاب کنید.
اگر این مقاله براتون مفید بوده حتما به اشتراک بذارید و البته نظرات شما برای ما به شدت ارزشمند هست و اگر در مورد تهیه سرویس استریم و میزبانی ویدیو نیاز به مشاوره داشتید میتوانید با ما در ارتباط باشید.