8 نکته کلیدی در مورد سئو ویدیو که نمیدانید
ویدیو ها امروزه بسیار فراگیر تر از قبل شده اند و تقریبا حدود 80 درصد پهنای باند کاربران صرف مشاهده و استریم ویدیو میشود. در پست های قبلی در مورد این که اصلا چرا ویدیو باید بخش اصلی استراتژی محتوا شما باشد. با توجه به این که در حال خواندن این مقاله هستید ممکن است که با مفهوم SEO آشنا باشید ولی آیا میدانستید که ویدیو های شما هم میتوانند سئو شوند ؟
در این مقاله با جزیات بیشتری به مفاهیم سئو ویدیو خواهیم پرداخت و این که به چه نکته هایی باید توجه کنید که ویدیو شما مورد توجه موتور های جستجو قرار بگیرد.با نگاوید همراه باشید.
فرض کنید شما زمان و هزینه زیادی را صرف تولید ویدیو های تبلیغاتی و حتی آموزشی خود کرده اید ولی پس از گذشت زمان متوجه می شوید که ویدیو های شما اصطلاحا در موتور های جستجو Rank یا رتبه نمیگیرند و همچنین مخاطب های زیادری به سمت محتوای ویدیویی شما جذب نمی شوند.
کجای کار ایراد دارد ؟
اول از همه باید بدانید که سئو ویدیو (Vseo) با متن کاملا متفاوت است و شما باید اصول اصلی بهینه سازی ویدیو برای موتور های جستجو مانند گوگل را پیش از اشتراک آن در وب سایت خود رعایت کنید که در ادامه از جوانب مختلف در مورد آن بحث خواهیم کرد.
پس از به روزرسانی الگوریتم های گوگل از جمله پنگوئن و پاندا بسیاری از افرادی که در حوزه فعالیت میکردند متوجه شدند که سئو فقط قرار دادن محتوا و بک لینک ساختن نیست بلکه تولید محتوای خاص و لینک دادن وب سایت های دیگر به طور طبیعی به عنوان مرجع بسیار بیشتر برای گوگل اهمیت دارد.
اگرچه خیلی از کسب و کار های آنلاین ویدیو را به عنوان استراتژی محتوای خود قرار داده اند ولی نکته اصلی این است که چقدر به آن اهمیت میدهید ؟
آیا همچنان بخش عظیمی از محتوا های شما شامل عکس , اینفوگراف , متن و … است و یا ویدیو به عنوان پایه اصلی محتوای شماست ؟
مطمئن باشید در صورتی که تولید محتوا ویدیویی خود را به درستی انجام دهید و بتوانید آن را سئو کنید, شاید نیاز به هیچ نوع تولید محتوای دیگری نداشته باشید.
سئو ویدیو چیست
احتمالا تا به اینجا متوجه شده اید ک مفهوم سئو ویدیو (Vseo) چیست ولی در این بخش به صورت کاملا خلاصه این مورد را شرح میدهیم.
بدون شک ویدیو در کنار متن یکی از موثرترین انواع محتواست که میتوانید در پلتفرمهای مختلف از آن استفاده کنید. اما در چند سال اخیر اهمیت این محتوا به مراتب بیشتر شده و خیلیها از محتوایی ویدیویی استفاده میکنند. آمارهای زیادی وجود دارد که قرار دادن ویدیو در صفحات سایت میتوانید میزان بازدید و مدت ماندگاری کاربر را افزایش دهد. اما سئوی ویدیو چگونه است و از چه تکنیکهای کاربردیای باید برای سئو ویدیو بهره ببریم؟
در توضیح کوتاه میتوان گفت که به مجموعه عملیاتی که شما بر روی ویدیو خود انجام میدهید که بتوانید مخاطبان بیشتری را از موتور های جستجو مانند گوگل دریافت کنید.درواقع شما محتوای ویدیویی خود را برای گوگل بهینه کرده اید و برای افزایش رتبه در یک موتور جستجو مانند Google، بهینهسازی محتوا از نظر استراتژیک بسیار مهم است.
تمامی موتور های جستجو داری یک خزنده و یا (Crawler) هستند که محتوا های وب سایت هارا از سراسر اینترنت جمع آوری میکنند و بر اساس الگوریتم های اختصاصی خود به محتوا های متنی و یا چند رسانه ای شما رتبه میدهند.
نکته اصلی این موضوع این است که Crawler ها قادر به تماشای ویدیو نیستند پس چطور از محتوای ویدیو شما با خبر میشوند ؟
موتور های جستجو از MetaData هایی که شما برای ویدیو قرار داده اید برای فهمیدن موضوع ویدیو شما استفاده میکنند . (متادیتا ها معمولا توضیحات بیشتری در مورد فایل ها به ما میدهند مانند حجم , نام , تاریخ ایجاد و ….)
ما در این مقاله قصد نداریم که به شما استرتژی سئو و مواردی مانند نقشه سایت ویدیو و روش تولید محتوا را آموزش دهیم بلکه به شما راهکار ها و نکته هایی را آموزش خواهیم داد که باید در اشتراک گذاری ویدیو های خود رعایت کنید. و احتمالا در جای دیگر مطالعه نکرده ابشید.
نکته های سئو ویدیو
در این قسمت میخواهیم بهترین تکنیکهایی را به شما ارائه کنیم که میتوانید برای بهینه سازی ویدیو (Vseo) و سئو ویدئو از آنها استفاده کنید.
اول از همه باید جنس مخاطبین خود را بشناسید.
مخاطبین خود را بشناسید
مخاطبان هدف همه جا مهم هستند؛ چراکه باید ببینید چه ذائقهای دارند، روی چه پلتفرمهایی بیشتری آنلاین میشوند، چه نوع محتوایی را میپسندند و از چه دستگاهی برای تماشای ویدئو استفاده میکنند. به همین دلیل بهینه بودن محتوا برای دستگاههای موبایل اهمیت بسیاری زیادی دارد. بیشتر کاربران امروز فیلم و ویدئوهای را روی تبلت و گوشیهایشان تماشا میکنند. اگر برای محتوا ویدیویی شما برای شما ارزشمند است پیشنهاد میکنیم که از سرویس استریم ویدیو نگاوید استفاده کنید زیرا ما بسیاری از این دغدغه ها را برای شما مرتفع کرده ایم.
برای ویدیو خود دیسکریپشن بنویسید
موتور های جستجو مانند گوگل دیسکرپشن های فایل های چند رسانه را بررسی میکنند. سعی کنید توضیح کوتاه و جامعی در مورد ویدیو خود را در این بخش بنویسید. در کنار دیسکریپشن حتما برای ویدیو خود عنوان (title) بنویسید.
کاور ویدیو
حجم ویدیوهای وب آنقدر زیاد است که کاربران در انتخاب آنها برای تماشا دچار سردرگمی میشوند. یکی از پیشنهادهای خوب این است که از تصاویر بندانگشتی جذاب و ترغیبکننده کمک بگیرید. این کار کمک میکند تا کاربران بهتر تصمیم بگیرند و روی فایلهای شما کلیک کنند.
اسم فایل ویدیویی
پیشنهاد میکنیم که حتما نام ویدیو خود را به طور انگلیسی و مرتبط با محتوای خود انتخاب کنید. در این صورت هم موتور های جستجو بهتر میتوانند محتوای شما را درک کنند و همچنین کاربران بهتر میتوانند لینک ویدیو شما را در فضای مجازی به اشتراک قرار دهند.
از سرویس میزبانی ویدیو مناسب استفاده کنید
در مقاله های قبلی توضیح داده ایم که چرا نباید ویدیو های خود را در وب سایت خود بارگزاری کنید که میتوانید این پست را در وبلاگ نگاوید مطالعه کنید.
ولی دلیل اصلی این است که سرعت بارگذاری محتوایی شما برای گوگل بسیار اهمیت دارد.البته اگر محتوای ویدیو شما جنبه تبلیغاتی دارد و برای شما مهم نیست که این ترافیک را به سمت وب سایت خود هدایت کنید, و از طرفی تمایل ندارید که روی برندینگ کسب و کار خود کار کنید یوتیوب میتواند بهترین پلتفرم برای بارگذاری ویدیو های شما باشد.
از پلیر HTML5 استفاده کنید
فرقی نمیکند که ویدیو خود را به صورت لینک مستقیم MP4 در وب سایت خود نمایش میدهید و یا از یک سرویس استریم ویدیو استفاده میکنیدحتما از پخش کننده Html5 استفاده کنید که با تمامی مرورگر ها سازگاری دارند.
از کد IFRAME استفاده کنید
اگر با کد آی فریم آشنایی ندارید میتوانید در این بخش چکیده آن را مطالعه کنید و اگر تمایل داشتید که در مورد کد iframe بیشتر بدانید میتوانید این پست را به صورت جامع در وبلاگ نگاوید مطالعه کنید.
اگر از سرویس های استریم ویدیو اختصاصی مانند نگاوید و یا عمومی مانند یوتیوب و … استفاده میکنید برای نمایش ویدیو های خود در وب سایت از کد آی فریم استفاده کنید زیرا گوگل متوجه کاربرد و محتوای کد آی فریم می شود و اصطلاحا میتوان گفت که کد ای فریم کاملا SeoFirendly است.
فرمت فایل ویدیویی
در صورتی که قصد دارید ویدیو خود را به صورت لینک مستقیم در وب سایت خود قرار دهید پیشنهاد میکنیم که حتما از فرمت Mp4 استفاده کنید. البته شما میتوانید از فرمت هایی مانند webm ویا mkv هم استفاده کنید ولی مرسوم ترین فرمت ویدیویی حال حاضر mp4 است که تمامی دستگاه ها و مرورگر ها نیز از آن پشتیبانی میکنند.
جمع بندی و نتیجه
در این مقاله سعی کردیم که توضیحات و نکته هایی را در خصوص سئو ویدیو به شما بدهیم البته که سئو به خودی خود دنیای گسترده ای دارد و برای این که شما بتوانید محتوای خود را رتبه دهید باید به چندین فاکتور متفاوت توجه کنید ولی در خصوص محتوا های ویدیویی شما میتوانید با رعایت چندین نکته ساده محتوای ویدیویی خود را سئو کنید البته توجه داشته باشید پیش از اشتراک ویدیو خود از این مورد آگاه باشید که قصد دارید ویدیو های خود را درچه بستری میزبانی کنید.
یوتیوب و یا سرویس استریم ویدیو اختصاصی ؟
پاسخ به این سوال با توجه به هدف کسب و کار شما کاملا متفاوت است. البته در صورتی که شما از سرویس میزبانی واستریم ویدیو اختصاصی استفاده کنید رعایت تمامی موارد بالا بسیار راحت است. فرقی نمیکند که شما نیاز داشته باشید که از لینک مستقیم ویدیو استفاده کنید و یا کد Iframe پلیر را در وب سایت خود قرار دهید و یا نام و وفرمت ویدیو شما چه باشد. ما در نگاوید تمامی این موارد را بررسی و مسیر را برای شما هموار کرده ایم.
در صورتی که نیاز به مشاوره رایگان در خصوص تهیه سرویس میزبانی و استریم ویدیو دارید ما با در ارتباط باشید.