پلتفرم ویدیو اختصاصی در مقابل یوتیوب و آپارات
شاید این سوال برایتان پیش بیاد که چرا تا زمانی که وب سایت هایی مثل آپارات و یا یوتیوب هستند چرا باید از پلتفرم ویدیو اختاصصی استفاده کنیم ؟ میتونیم جواب این سوال را در یک کلمه بدیم و سپس در ادامه در مورد آن بحث کنیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا شاید به چیز هایی که شاید از فکر شما نگذشته باشد صحبت کنیم.
در دنیای امروز، یوتیوب به عنوان بهترین پلتفرم ویدیو در دنیا فعالیت میکند. در برخی موارد، این در درجه اول میتواند انتخاب خوبی برای میزبانی آسان ویدیو های شما باشد. با این حال، برای همه کسب کارها مناسب نیست. از این رو تمرکز این مقاله بر این است که بتواند تفات های این پلتفرم هارا به شما بیان کند و شما بتوانید متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.
درسته که موضوع این مقاله به بررسی تفاوت ها سرویس های میزبانی ویدیو اختصاصی مثل نگاوید با سرویس های عمومی مثل یوتیوب و آپارات و.. است ولی در انتهای مقاله هم با ما همراه باشید که میخواهیم چند تا از سرویس های میزبانی ویدیویی را هم برای شما معرفی کنیم که شاید اصلا نمیشناختید.
برای شروع از تفاوت های این دو سرویس شروع کنیم.
سرویس های میزبانی ویدیو تجاری و اختصاصی
پلتفرمهای میزبانی ویدیو تجاری، که به عنوان پلتفرمهای میزبانی و استریم ویدیو سازمانی نیز شناخته میشوند، برای پشتیبانی از نیازهای ویدیویی خاص کسبوکارهای آنلاین به وجود آمده اند. هدف این نوع پلتفرم ها از جمله نگاوید این است که فرآیند رمزگذاری، آپلود، مدیریت، سفارشی سازی و ارائه محتوای ویدیویی به ساده ترین و کاربردی ترین روش ممکن باشد.پلتفرمهای ویدیویی آنلاین تمامی زیرساخت لازم را برای ارائه محتوای شما به مخاطبان را انجام داده اند, در نتیجه، شما میتوانند روی هدف اصلی خود تمرکز کنید: ایجاد محتوای جذاب برای مخاطب هایتان.
میشه گفت که این نوع پلتفرم ها بهینه سازی شده و تطبیق پذیرتر با شرایط کسب و کار های آنلاین هستند که طیف بیشتری از امکانات را در اختیار کاربران قرار میدهند.
به گفته دیجیتال ژورنال، “بازار پلتفرم ویدیوی سازمانی به طور پیوسته در حال رشد است.” در واقع، انتظار می رود تا سال 2023، با نرخ رشد سالانه بیش از 20 درصد، به 40.84 میلیارد دلار برسد.
به شدن پیشنهاد میکنیم که قبل از تهیه پلتفرم ویدیو حتما این مقاله را مطالعه کنید.
– 7 سوالی که باید از خودتان قبل از تهیه سرویس میزبانی ویدیو بپرسید
تفاوت سرویس های میزبانی ویدیو تجاری با یوتیوب و…
حالا یه سوال که پیش میاد این هست که چرا نمیتوانم از یوتیوب و یا آپارات برای همه چیز استفاده کنم ؟ همانطور که همه ما می دانیم، یوتیوب انعطاف پذیر، محبوب و رایگان است. علاوه بر این، این یک پلت فرم خوب برای نمایش ویدیوهای عمومی در مقابل مخاطبان بزرگ است.
جواب تمام این سوال ها برمیگرده به نوع کسب و کار و هدفی که از تولید محتوا دارید. در صورتی که بتوانید جواب این مورد را بدهید انتخاب بسیار ساده خواهد بود.
خیلی از اشخاص و یا حتی شرکت هارا میشناسیم که در یوتیوب فعالیت میکنند و موفق هم هستند ولی آیا هدفشان دقیقا همین هست ؟ شاید خیلی ها به این مورد توجه نکرده باشید ولی بسایری از کسب و کار ها از یوتیوب به عنوان یک قیف استفاده میکنند که بتوانند محتوای پریمیوم خود را به فروش برسانند.
و شاید ممکنه که شما در حال تولید محتوای رایگان باشید و هدف خاص به خود را داشته باشید. با این حال، روزهای کسب درآمد واقعی از تبلیغات در یوتیوب به پایان رسیده است. البته همچنان افراد زیادی هستند که از یوتیوب در آمد های بالایی دارند که تقریبا میشه گفت که مخاطب های بالایی دارند.
چرا ممکنه که میزبانی همچون یوتیوب و آپارات مناسب شما نباشد
اصلا قصد این رو نداریم که که نقطه ضعف های این پلتفرم هارو بیان کنیم همانطور که اول پست هم توضیح دادیم تمامی این موارد بسته به نیاز و هدف کسب و کار شما متفاوت هست.
حریم شخصی : امروزه نرم افزار ها وسایت های متفاوتی هستند که کاربر ها میتوانند ویدیو های شما را از سرویس های اشتراک ویدیو دانلود کنند حالا جدای از این که اگر شما دوست نداشته باشید ویدیو شما دانلود شود اگر شما از بازدید بخواهید کسب در آمد کنید عملا با کاهش نرخ تبدیل مواجه خواهید شد
تبلیغات : شاید این مورد بتواند قاتل کسب و کار شما باشد. فرقی نمیکنه که ویدیو در وب سایت شما قرار داده شده است و یا در خود آپارات و یوتیوب در هر صورت ابتدا و انتهای ویدیو شما تبلیغ های متعدد و مرتبط با کسب و کار شما نشان داده خواهد که کاربر را از فضای تجاری شما دور میکند.
قوانین و مقررات : سرویس های اشتراک ویدیو میتوانند هر زمانی که خواستند قوانین و مقررات خود را عوض کنند این مورد میتواند مربوط به حقوق کپی رایت,و یا برخی از قابلیت های پلتفرم باشد.
عدم شخصی سازی : منظور از شخصی سازی این نیست که بشه 100 درصد همه چیز را شخصی سازی کرد ولی خوب اگر برند شما برایتان اهمیت دارد پخش کننده ویدیو شما نباید با رنگ بندی , لوگو و…کسب کار شما در تضاد باشد.
پشتیبانی : اگر در سرویس های اشتراک ویدیو مثل یوتیوب و آپارات و… شما در 99.9 درصد مواقع هیچ پشتیبانی در صورتی که به مشکلی بربخورید ندارید.
مورد های دیگه ای هم هست مانند
- عدم پشتیبانی از سیستم AOD و پادکست
- مدیریت دانلود ها و لینک های یک بار مصرف
- و….
به طور ساده محتوای شما ارزشمند است و خود شما باید در این حین تصمیم بگیرید که از چه پلتفرمی برای میزبانی ویدیو های خود میخواهید استفاده کنید و از همه مهم تر کدام یک برای رسیدن به هدف شما طراحی شده است.
ما در نگاوید به عنوان پلتفرم استریم و میزبانی ویدیو و پادکست تلاش کرده ایم که تمامی این موارد بالا را برای شما فراهم کنیم.
چرا کسب وکار های آنلاین پلتفرم ویدیو اختصاصی را انتخاب میکنند
پلتفرم های ویدیو اختصاصی طیف گسترده تری از قابلیت هارا در اختیار شما قرار میدهند و از ابزار مورد نیاز شما در این حوزه مطلع هستند.جدای از مورد هایی که در بالا گفته شد که معمولا در سرویس های میزبانی ویدیو سازمانی شامل آنها هستند , یعنی پشتیبانی , شخصی سازی , رمزنگاری ,مدیریت دانلود ها و… شما میتوانید مدیریت بهتری روی ویدیو های خود داشته باشید این مورد زمانی به چشم شما خواهد آمد که 100 ویدیو بارگزاری کنید.
البته مورد های دیگری هم هستند که ما در نگاوید به آنها توجه کرده ایم که برخی از آنها را در این قسمت به صورت خلاصه توضیج میدهیم مثل :
- بدون نیاز به وب سایت : تمامی کاربران خود را در پلتفرم ویدیویی خودتون ثبت نام کنید
- پشتیبانی از پادکست : پادکست های خودتان را میتوانید در سرویس AOD اختصاصی خودتان میزبانی کنید
- دسته بندی : ویدیو های خود را دسته بندی کنید و آنها رافیلتر کنید
- محدودیت دسترسی : ویدیو های خود را در گروه های متفاوت قرار دهید و به کاربران خاص محدودیت دسترسی ایجاد کنید.
- لینک مستقیم : ویدیو های خود را با لینک مستقیم آپلود کنید.
- و…..
در ادامه به بررسی دوتا از سرویس های میزبانی ویدیو خواهیم پرداخت. که البته هیچ کدام از این پلتفرم ها را ما پیشنهاد نمیدهیم بلکه صرفا قصد معرفی آنها را به شما داریم در نظر داشته باشید که این پلتفرم ها ممکن است:
- در آینده مورد هایی مثل تحریم و یا غیره روی آنها تاثیر گذار باشد
- مصرف حجم بالای اینترنت به دلیل داخلی نبودن
- بومی سازی نشده اند
- و…..
با نگاوید همراه باشید.
پلتفرم ویدیو vzaar
این پلتفرم ابتدا در سال 2007 راه اندازی شد.. امروزه، پلتفرم vzaar خدمات پخش زنده ویدیویی و پخش زنده را برای کسبوکارها، از کسبوکارهای آموزشی کوچک گرفته تا شرکتهای بزرگ OTT، ارائه میکند. به طور کلی، این پلتفرم برای ناشرانی که به دنبال ویژگی های میزبانی ویدیویی پیشرفته هستند طراحی شده است. در اینجا برخی از ویژگی ها و ویژگی های کلیدی پلتفرم vzaar آورده شده است:
- سیستم در آمد زایی
- ثبت اطلاعات کاربران مانند ایمیل
- رمزگذاری
- سیستم ارائه محتوا (ِCDN)
- پشتیبانی
- استفاده راحت
- قابلیت شخصی سازی
Wistia
Wistia یکی دیگر از پلتفرم های میزبانی ویدیو برای تجارت است. Wistia که در سال 2006 تأسیس شد، امروزه بر مشاغلی متمرکز است که از ویدیوی خود برای اهداف بازاریابی استفاده می کنند.
این پلتفرم طیف وسیعی از ابزارها را برای کسب درآمد فراهم می کند. ویژگی های کلیدی پلتفرم Wistia عبارتند از:
- قابلیت A/B تست بر روی ویدیو ها
- میزبانی سه ویدیو به صورت رایگان
- ابزار جمع آوری سر نخ
Vimeo
در نهایت، سومین پلتفرم ویدیو که در اینجا در نظر خواهیم گرفت Vimeo است که در سال 2004 راه اندازی شد. و در سال های اخیر شروع به گسترش به میزبانی ویدیوی تجاری و سازمانی کرده اند.
Vimeo در سال 2017، پلتفرم Livestream را خریداری کرد. به دنبال آن خرید، این شرکت آخرین طرح تجاری خود را راه اندازی کرد که شامل عملکرد پخش زنده است. به طور کلی، در اینجا چند ویژگی کلیدی پلت فرم میزبانی ویدیو Vimeo آورده شده است:
- قابلیت شخصی سازی
- قابلیت پخش زنده
- کسب در آمد از تبلیغات
نتیجه گیری و انتخاب پلتفرم ویدیو
همانطور که از عنوان این پست مشخص است، پلتفرم ویدیو اختصاصی و تجاری چیزهای زیادی برای ناشران محتوا همچنین مخاطب های آنها در نظر گرفته است. امیدواریم این مقاله شما را با ملاحظات کلیدی در مورد این موضوع آشنا کرده باشد تا بتوانید راه حل مناسبی را برای نیاز خود انتخاب کنید. به یاد داشته باشید، در حالی که پلتفرمهای درجه یک میتوانند در برخی زمینهها کار کنند، پلتفرمهای میزبانی ویدیو اختصاصی بسیاری از ابزارهای کلیدی حرفهای و قابل تنظیم را ارائه میدهند که با پلتفرمهای رایگان در دسترس نیستند.
اینجا در نگاوید، ما معتقدیم که پلتفرمهای میزبانی ویدیو تجاری ارزش پیشنهادی واضحی را برای شرکتها ارائه میدهند. در ادامه از داستان های موفقیت کسب و کار آنلاینی که از نگاوید استفاده میکنند به شما خواهیم گفت، و ما اینجا هستیم تا به رشد کسب وکار شما کمک کنیم.
در نهایت، اگر سؤال یا بازخوردی دارید، در زیر برای ما کامنت بگذارید. ما دوست داریم از مخاطبان خود بشنویم و یا میتوانید درخواست مشاوره ارسال کنید.